Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
|
Elkészítés:A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel. Hozzávalók:- 60 dkg burgonya
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
RENAULT MEGANEÁr: 500.000 Ft -
FORD FOCUSÁr: 599.000 Ft -
TOYOTA LAND CRUISERÁr: 3.000.000 Ft -
OPEL ASTRA JÁr: 2.599.999 Ft -
PEUGEOT 206Ár: 700.000 Ft -
AUDI A4Ár: 1.250.000 Ft -
CITROEN GRAND C4 PICASSOÁr: 2.595.000 Ft -
BMW 523Ár: 700.000 Ft -
MAZDA 2Ár: 790.000 Ft -
BMW 530Ár: 1.590.000 Ft -
SEAT LEONÁr: 1.500.000 Ft -
FORD C-MAXÁr: 349.000 Ft